Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik (LTH)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för livsmedelsteknik förnyar och förbättrar såväl produkter som processer i hela livsmedelskedjan. Vår verksamhet har tydlig koppling till Agenda 2030 genom forskningens fokus på hållbar och näringsrik mat för framtiden.
Samarbeten med industri, råvaruproducenter och andra forskargrupper både i och utanför Sverige är en viktig del av vår strategi.
Flera kända innovationer inom livsmedel har sitt ursprung på institutionen, bland annat Oatly och Proviva.

Beskrivning av arbetsplatsen

Institutionen för livsmedelsteknik, vid LTH och Lunds universitet, bedriver bland annat utbildning i livsmedelsteknik inom en rad olika utbildningsprogram. Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter

Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Som amanuens kommer du att få stöd av kursansvarig lärare som planerar övningarnas innehåll och kan svara på dina frågor angående kursens innehåll och pedagogiska upplägg. Du kommer att tillsammans med en annan amanuens ansvara för åtta övningstillfällen i kursen Livsmedelsteknik (KLGN20). Undervisningsspråket är engelska. Övningarna tar upp olika beräkningsmässiga och teoretiska aspekter av livsmedelstekniken och inkluderar frysning, mikrobiell kinetik, mass- och energiöverföring samt osäkerhetsanalys. Som en del av dina förberedelser inför övningstillfällena kommer du behöva lösa kursens övningsuppgifter.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får inte vara uttagen.


Krav för anställningen är:

 • Minst 120 hp utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Klarat kursen KLGN20 Food Engineering på LTH med betyg minst 4, eller motsvarande från annat lärosäte.
 • Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
 • God kommunikationsförmåga.

Meriterande för anställningen är

 • Fler avklarade kurser med inom området livsmedelsteknik eller kemiteknik, eller ämnen av liknande karaktär, helst med höga betyg.
 • Tidigare erfarenhet av undervisning eller ledarskap. Tidigare undervisningserfarenhet som amanuens, övningsassistent eller liknande.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 231001-231231 och avser omfattning 13 %. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du

Vid din ansökan ombeds du att svara på urvalsfrågorna nedan. Bifoga även ett kort personligt brev (max 1 A4-sida). CV skall inte bifogas.

 • Ange vilket utbildningsprogram du går och vilket år du påbörjade det.
 • Ange huruvida du har examen från LTH eller ej, och i så fall från vilket utbildningsprogram
 • Ett utdrag ur LADOK eller motsvarande som intygar din behörighet.
 • Eventuell beskrivning över tidigare engagemang inom undervisning. Ange: kurs, kursansvarig, år, samt arbetsuppgift.
 • Ange hur många av de schemalagda övningstillfällena som du kan delta i. Använd TimeEdit (https://cloud.timeedit.net/lu/web/lth1/ ) och sök på KLGN20. För att se tillfällena kommer du behöva manuellt justera tidsperioden som visas från ”Current week” till slutet av året.

Välkommen med din ansökan!

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 231001
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 13
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1850
Kontakt
 • Andreas Håkansson, andreas.hakansson@food.lth.se, 046-2220000
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb