Lunds universitet, LTH, Matematikcentrum, LTH

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen 
Tjänsten är placerad vid Matematikcentrum, Lunds Universitet. Den som anställs kommer att arbeta inom ELLIITs genusprogram, vilket syftar till att förbättra mångfalden i ELLIITs medlems-institutioner, och även har andra liknande mål, som till exempel att marknadsföra ELLIIT-universiteten som attraktiva arbetsplatser för kvinnliga studenter och forskare.

Kandidaten kommer att arbeta nära och under överinseende av koordinatorn för ELLIIT gender program vid Lunds Universitet, belägen vid Matematikcentrum, Lunds Universitet. En fysisk arbetsplats som delas med andra medlemmar av Matematikcentrum, kommer att tillhandahållas, men arbetsuppgifterna kan även i stor utsträckning utföras på distans.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss 
 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att arbeta tillsammans med ELLIIT:s genusprogramgrupp och hjälpa dem att genomföra sina projekt. Mer exakt kommer dina arbetsuppgifter att handla om forskning och datainsamling om kvinnor inom matematik och datavetenskap. Du ska självständigt utforma, tekniskt genomföra och analysera en undersökning om kvinnliga matematiker, tillämpade matematiker och beräknings-matematiker. Du kommer att genomföra en undersökning, kommunicera med intressenter och hjälpa till att skriva projektrapporten.

Kvalifikationer 

Krav för anställningen är:    
•    Du har gedigen erfarenhet av jämställdhetsarbete, t.ex. dokumenterad genom tidigare arbete som projektledare inom jämställdhet.
•    Du har förtrogenhet med administration av projektbidrag.
•    Du har förtrogenhet med universitetsmiljön inom matematik, t.ex. dokumenterad genom kurser på grundnivå i matematik.
•    Du har goda IT-kunskaper, till exempel dokumenterade genom universitetskurser i programmering.
•    Du har dokumenterad förmåga att arbeta självständigt och att genomföra projekt. framgångsrikt, t.ex. genom erfarenhet av att organisera evenemang inom utbildningssektorn.
•    Du har hög grad av självorganisering.
•    Du har mycket goda kommunikationsfärdigheter på engelska (nivå C1 eller högre).

Meriterande för anställningen är:
•    Det är meriterande om du har förtrogenhet med universitetsmiljön i datavetenskap, informationsteknik, mobil kommunikation eller andra ELLIIT-ämnen, till exempel dokumenterad genom kurser på grundnivå inom några av dessa områden.

Övrigt 
Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 6 månader på 20% med startdatum den 2023-06-15 eller enligt överenskommelse. 

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 230615 eller snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2053
Kontakt
  • Sara Maad Sasane, 046-2220519
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb