Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Forskargruppen
BioMS är en nationell infrastruktur inom biologisk masspektrometri som har tre noder, en vid Lunds Universitet, en vid Karolinska institutet samt en vid Göteborgs Universitet/Chalmers. Lunds Universitet är värduniversitet. BioMS huvudsakliga uppgift är att utveckla och etablerar nya metoder inom biologiska masspektrometri och proteomik för att stödja svenska forskare inom akademi och industri. Noden vid Lunds Universitet är tvärvetenskaplig med ett anställda forskare med bred kunskap inom analytisk kemi, medicin, biomedicin och bioinformatik.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker nu en driven forskningsingenjör för en tillsvidareanställning med tillträdesdatum den 1
januari 2022  (eller enligt överenskommelse).


Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna inbegriper ansvar och underhåll av masspektrometrar (MS) samt att utföra vetenskapliga projekt tillsammans med BioMS-användare. I samarbetsprojekten ingår det att upprätthålla kontakt med användare, att snabbt sätta sig in i den vetenskapliga frågeställningen, utvärdera genomförbarhet, planera och genomföra de experiment som krävs samt att utföra dataanalys, rapportering och hjälpa till med tolkning och publicering av resultat i vetenskapliga tidskrifter.
Dessutom kommer den anställda hjälpa till med metodutveckling och bidra till att bygga en starkt vetenskaplig miljö inom biologisk masspektrometri inom BioMS.
Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • Ph.D. eller magisterexamen inom masspektrometri, biokemi eller motsvarande.
  • Ph.D med mer än 5 års erfarenhet inom biologisk masspektrometri eller proteomik.
  • Magisterexamen med mer än 10 års erfarenhet inom biologisk masspektrometri eller proteomik.
  • Tidigare erfarenhet av att jobba med biologiska frågeställningar.
  • Mycket goda kunskaper inom masspektrometri med dokumenterad kunskap av att sköta och underhålla masspektrometri-utrustning.
  • Erfarenhet av intakt MS, de novo sequencing MS, cross-linking MS, H/D exchange eller label-free kvantitativ MS.
  • Mycket god kunskap inom bioinformatik för proteomik som till exempel analys och tolkning av MS-baserad proteomik data.
  • Goda kunskaper i muntlig och skriven engelska

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är driven, självständig och initiativrik. Att du har förmågan att arbeta självständigt och med flera parallella projekt samtidigt. Vi ser även att du är en utmaningsorienterad och fokuserad person med goda kommunikativa egenskaper. 

Meriterande för anställningen är:

  • Kunskap och erfarenhet av akademisk projektledning.
  • Erfarenhet av analytisk metodutveckling.
  • Erfarenhet av vätskekromatografi och automatiserade provbearbetning.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Övrigt
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-01-01 (el enligt överenskommelse)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/3264
Kontakt
  • Johan Malmström, rekryterande chef, 046 222 08 30
  • Sara Skogar, personalsamordnare, 046-222 49 61
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-10-20
Sista ansökningsdag 2022-01-18

Tillbaka till lediga jobb