Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Proteinstruktur och bioinformatik-gruppen forskar på genetiska och andra varianter samt deras effekt i DNA, RNA och protein, i struktur, funktion och andra nivåer. Vi har utvecklat flera av de mest pålitliga metoder för variationeffektprediktion, t.ex. PON-P2 och PON-All för patogenecitet, PON-Sol och PON-Stab för molekylära effekter och PON-mt-tRNA och PON-BTK för molekylspecifika prediktioner.

Vi använder och utvecklar bioinformatiska metoder för att studera varianter, deras betydelse och relation till sjukdomar.

Om projektet

Detta projekt är del av DEEPEN-iRBD konsortium financierad av ERA Permed (EU). Syftet är att utveckla en model för tigit risk stratifiering, diagnos, behandling och progrnos av patienter med REM sleep behavior disorder (iRBD) sömnsjukdom. Vi vill implementera patogenicitet model för diagnos och prognos av sjukdomet.

Inom institutionens avdelningar värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

 Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I projektet utvecklas prediktiv datormodel baserad på klinisk information från samarbetspartner. Projektet handlar om organisering och harmonisering av klinisk data, utveckling av parameter för modellet, dess implementering, testande sam validering med patientdata.

Arbetsuppgifterna är knutna till maskininlärning för att utveckla och analys av patientdata . Det huvudsakliga arbetsområdet sker inom utveckling av prediktionsmetoder samt analys av  datamängder.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • Doktorerat i datavetenskap, bioinformatik eller relaterat ämne
 • Kunskap inom programmering och statistik
 • Excellent förmåga till kommunikation i tal och skrift
 • Expertis i Unix/Linux

Meriterande för anställningen

 • Kunskap i medicinsk statistik och statistisk programmering, helst i R
 • Genomisk dataanalys

Övrigt
Anställningen är en särskild visstidsanställning under 1 år heltid med önskat startdatum den 1a maj eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/748
Kontakt
 • Mauno Vihinen, 046-2220000
 • Maria Palmkron, personalsamordnare, 046-2224076
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-04-24

Tillbaka till lediga jobb