Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik (LTH)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för livsmedelsteknik förnyar och förbättrar såväl produkter som processer i hela livsmedelskedjan. Vår verksamhet har tydlig koppling till Agenda 2030 genom forskningens fokus på hållbar och näringsrik mat för framtiden.
Samarbeten med industri, råvaruproducenter och andra forskargrupper både i och utanför Sverige är en viktig del av vår strategi.
Flera kända innovationer inom livsmedel har sitt ursprung på institutionen, bland annat Oatly och Proviva.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskningsgruppen Livsmedelshygien vid Institutionen för Livsmedelsteknik utvecklar metoder för identifiering av bakterier och klarlägger dessa bakteriers roll i livsmedel och för människors hälsa. Forskningen som bedrivits i gruppen har varit banbrytande inom utvecklingen av probiotika och gruppen har ett nära samarbete inom både sjukvård, industri och akademi.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar standardiserad och uppskalad odling av probiotiska bakterier och optimering av formulering för överlevnad i förpackningsmaterial, samt utförande av hållbarhetstester av materialet och odlingsförsök och mikrobiologisk analys av växtbaserat material. Arbetsuppgifterna inkluderar även deltagande i undervisning, handledning av examensarbete, samt samverkan med näringsliv och samhälle.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen.

Krav för anställningen är:

  • Avlagd doktorsexamen inom Livsmedelshygien
  • Dokumenterad kunskap inom livsmedelsområdet motsvarande en grundexamen med inriktning mot livsmedel
  • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
  • Mycket god kunskap och praktisk erfarenhet av mikrobiologiska grundmetoder, så som odling och isolering av bakterier
  • Dokumenterad erfarenhet av Next Generation Sequencing och därtill tillhörande bioinformatisk datahantering
  • Dokumenterad erfarenhet av odlingsförsök i fält
  • B-körkort

Meriterande för anställningen är:

  • God svenska i tal och skrift då kontakt med myndigheter förekommer inom projektet
  • Tidigare undervisningserfarenhet
  • God förmåga att skriva vetenskaplig litteratur
  • Erfarenhet av hydroponisk odling

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till engagemang, självständighet och god kommunikation- och samarbetsförmåga, såväl inom projektgruppen som gentemot externa partners. Stor vikt kommer även läggas vid hur den sökande, genom sin erfarenhet och kompetens, bedöms komplettera och stärka det vetenskapliga arbetet och den forskargrupp som personen ska verka vid.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitets webbplats Jobba hos oss

Övrigt
Anställningen tidsbegränsas under perioden 230701 - 240430 och avser omfattning 100%.  Anställningen är inte en läraranställning och omfattas av Flextidsavtalet för T/A-personal. En forskare som önskar bli universitetslärare kan söka en anställning som biträdande universitetslektor eller universitetslektor i öppen konkurrens. För mer information om anställningsformen forskare se även: Akademiska befattningar vid Lunds universitet https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/att-soka-en-anstallning/akademiska-befattningar-vid-lunds-universitet

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska innehålla ett intyg på doktorsexamen och bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!



 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230701 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1727
Kontakt
  • Camilla Stellgren, +46462229616
  • Åsa Håkansson, +46462224889
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tillbaka till lediga jobb