Lunds Tekniska Högskola, LTH, Elektro- och informationsteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Du kommer att arbeta på Institutionen för elektro- och informationsteknik (EIT), och främst inom avdelningen för säkerhets- och nätverkssystem (SecNet). SecNet har ett flertal forskningsprojekt som bygger på mjukvarusystem, där testbäddar ofta ingår. Forskningsverksamheten i SecNet drivs även ofta i samarbete med industrin.

Arbetsuppgifter

Du kommer främst att arbeta med att utveckla och underhålla mjukvaru- och moln-infrastruktur samt applikationer för både forskning och grundutbildning. Under de första åren kommer en stor del av ditt arbete att vara inriktat mot att utveckla en testbädd för edge computing över 5G som finansieras av ett ELLIIT infrastrukturprojekt. Senare kan arbetet vara inriktat mot moln-infrastrukturer för 6G. Andra arbetsuppgifter kan vara att utveckla mjukvaru- och moln-infrastrukturer för laborationer inom grundutbildningen. Det kommer att finnas möjligheter att direkt ingå i institutionens forskningsprojekt och grundutbildning. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid, utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • dokumenterad teknisk utbildning inom Datateknik, IT, Nätverksteknik, eller liknande.
  • dokumenterade mycket goda kunskaper i programvaruutveckling, molnsystem-integration, samt nätverksteknik.
  • mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

  • högskoleutbildning inom ingenjörsvetenskap.
  • arbetslivserfarenhet inom relevanta områden.
  • erfarenhet av undervisning eller andra pedagogiska aktiviteter.
  • erfarenhet av forskning.
  • erfarenhet av att utveckla forskningsinfrastruktur, till exempel testbäddar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det tekniska och administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen, samt bidra till dess framtida utveckling.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/1896
Kontakt
  • Maria Kihl, avdelningsföreståndare, +46462229010,maria.kihl@eit.lth.se
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb