Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen Epigenetik och kromatindynamik vid Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap inom Medicinska fakulteten bedriver idag forskning inom epigenetik för hjärnans utveckling och degeneration. Forskargruppen arbetar för närvarande med ett projekt finansierat av Chan Zuckerberg Initiative, som syftar till att avslöja allmänna principer för hur den epigenetiska regleringen av det repetitiva genomet påverkar människans hjärnans utveckling och degeneration. Du kan läsa mer om gruppens forskning Här. Forskargruppen leds av Dr Christopher Douse och inkluderar ytterligare 6 medarbetare. Gruppen är internationell och omfattar medarbetare inom forskning, administration och teknik. Vi söker nu en driven och erfaren forskningsingenjör som stöd i projektet. Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

 Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att ha ansvar för att ta hand om labben och ta hand om exempelvis beställning, inventering, introduktion av nya medlemmar, organisation. Du kommer också att stödja labbet via molekylär kloning och produktion av virala vektorer, och vissa cellodlingsuppgifter. Andra administrativa uppgifter kan krävas.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

-enastående organisatorisk förmåga

-lång erfarenhet av viral vektorproduktion

-lång erfarenhet av molekylär kloning

-erfarenhet av neural- och/eller stamcellsodling

-utmärkt svenska och engelska i tal och skrift med förmåga att kommunicera på skriftlig svenska för (t.ex.) administrativa ändamål

-erfarenhet av nukleinsyra- och proteinextraktioner och separationer, Western blotting, qPCR-metoder

Meriterande för anställningen är:

-erfarenhet av sekvenseringsmetoder med hög genomströmning (t.ex. Illumina)

-erfarenhet av funktionell genomik metoder (t.ex. ChIP-seq, CUT&RUN, RNA-seq, Nanopore-seq)

-erfarenhet av träning och interaktion med elever från alla utbildningscykler

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde den 1 Juni 2024 eller enligt överenskommelse. Provanställning kommer tillämpas i 6 månader.
Intervjuer kommer att genomföras i våra lokaler i Lund så snart som möjligt.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1323
Kontakt
  • Christopher Douse, +46462220555
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb