Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Vi söker flera amanuenser som ska stödja institutionens administrativa arbete gällande utbildningen på grund- och avancerad nivå. Idag består det administrativa teamet av fyra utbildningskoordinatorer och en utbildningsadministratör. Våra nya amanuenser kommer i första hand att arbeta med att stötta utbildningskoordinatorerna med administration under antagningsperioden.

Det kan även förekomma andra administrativa sysslor såsom:

Arbete i studerandeexpeditionen, såsom mail- och telefonhantering, utdelning av tentor och inlämningsuppgifter, beställning av enklare förtäring, lokalbokning med mera
Arbete i administrativa system, t ex Ladok, UBAS och Canvas
Administration av kursutvärderingar
Administrativt stöd till övrig personal inom administrationen
Övrig förekommande administration samt arkivering

Kvalifikationer
Ett krav för att kunna blir anställd som amanuens är enligt 5 kap 10 § HF att du är antagen till studier på grund- eller avancerad nivå. För att kunna anställas som amanuens måste kandidaten vara antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå på institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi. Vidare är det mycket meritererande om du har erfarenhet av studieadministrativt arbete.

Arbetet ställer krav på att du självständigt kan strukturera, planera och hantera utbildningsadministrativa ärenden och system, samt ha förmåga till god kommunikation och nära samarbete med övriga kollegor inom administrationen. Rollen passar dig som är initiativrik, lösningsorienterad och flexibel, trivs med stor variation mellan rutinuppgifter och mer intensiva perioder samt har en hög grad av servicekänsla.

Arbetet kräver även en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska samt en mycket god datorvana och god kunskap i excel.

Arbetstiderna kan komma att variera och vi ser därför det som en fördel om du är flexibel och kan anpassa tiderna efter institutionens behov.

Detta är en tidsbegränsad anställning under perioden 240201-240331 med en omfattning om 20%.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Februari 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2929
Kontakt
  • Ola Hall, Prefekt, 046-2228409,ola.hall@keg.lu.se
  • Natalie Nyman, HR-partner, 046-2226897,natalie.nyman@sam.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb