Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen 

Vid forskargruppen för Neuroendokrin cellbiologi bedrivs forskning inom ö-cellsbiologi och single cell RNAsekvensering (scRNAseq). Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Gruppen leds av professor Nils Wierup och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på CRC i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med

Vi söker härmed en driven forkningsingenjör för arbete med en whole genome CRISPR-screen, samt studier av diabetes-påverkade geners funktion i modeller för alfa- och beta celler. Anställningen är särskild visstid på  deltid 60-70 % i 11 månader med önskat tillträdesdatum den 2023-11-01 eller enligt överenskommelse. 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss | Lunds universitet

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Arbetsuppgifterna innefattar att självständigt utföra och planera en whole genome CRISPR-screen i MIN6 celler och ev andra cellmodeller. Funktionella tester av olika geners betydelse för alfa- och beta-cellsfunktion. I arbetsuppgifterna ingår även att sammanställa text och bild för publikationer och ansökningar. Även andra andra arbetsupppgifter inom forskargruppen kan förekomma. 


Kvalifikationer

För anställningen krävs:

- PhD inom relevant område.

- Dokumenterad erfarenhet av whole genome CRISPR-screen i MIN6 celler och arbete med alfa- och beta celler.

- Utmärkta färdigheter i engelska språket

- Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är en lagspelare och har god förmåga att kommunicera med övriga medarbetare i gruppen.

 

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning  på deltid under 11 månader på 60-70 procent med startdatum den 1 November 2023 eller enligt överenskommelse.

 

Så här söker du


Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-11-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60-70%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2982
Kontakt
  • Nils Wierup, +4640391414
  • Sofia Sönnerstedt, +46462229876
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-13

Tillbaka till lediga jobb