Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om forskargruppen

Vid avdelningen för Mikrobiologi, immunologi och glykobiologi (MIG) bedrivs grundforskning inom mikrobiologi, immunologi och glykobiologi, samt överbryggande forskning med klinisk inriktning. Inom avdelningen finns forskargruppen Cancerinfektion där vi arbetar med en ny läkemedelsupptäckt som du får följa från molekylära mekanismer och djurmodeller till kliniska prövningar.

Labbet har en internationell arbetsmiljö och erbjuder stora möjligheter att utveckla en vetenskaplig karriär.  Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Gruppen leds av seniorprofessor Catharina Svanborg och professor Gabriela Godaly och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund. Här kan du lära mer om vår spännande forskning. 

Inom forskargruppen arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker nu en motiverad biträdande forskare att bedriva forskningen i våra pågående projekt. Anställningen är en tillsvidaretjänst på deltid (25%), med start den 1 juli 2021 eller enligt överenskommelse. 

Arbetsuppgifter

Som biträdande forskare inom forskningsgruppen kommer du fokusera på experimentella studier med hjälp av cellbiologi, och cancerbiologi, molekylärteknik och proteinpeptidteknik. Du kommer att arbeta både individuellt och i ett team och proaktivt testa projektrelaterade idéer. Du får dessutom möjlighet att vara mentor åt juniora gruppmedlemmar.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs:

  • En doktorsexamen i medicin / biomedicin eller närliggande områden
  • Dokumenterad erfarenhet inom cancerbiologi, genomik och proteomteknik
  • Dokumenterad erfarenhet och kunskap i att vara mentor åt yngre gruppmedlemmar
  • God muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska.

Stort vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har en god samarbetsförmåga samt att du har förmågan att arbeta självständigt.

Meriterande för tjänsten är:

  • Ett bra publikationsrekord i peer-reviewed journals
  • Ett intresse för translationell medicin.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-07-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/1905
Kontakt
  • Gabriela Godaly, rekryterande chef, +4646173233
  • Emelie Falck, personalsamordnare, 046-2220000
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-06-07
Sista ansökningsdag 2021-06-20

Tillbaka till lediga jobb