Lunds universitet, LTH, Institutionen för kemiteknik (LTH)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för kemiteknik är nyskapande inom separationsteknik och reaktionsteknik. Vår verksamhet har tydlig koppling till Agenda 2030 genom forskningens fokus på energi- och kostnadseffektiva processer.
Samarbeten med industri och andra forskargrupper både i och utanför Sverige är en viktig del av vår strategi.
Våra studenter och anställda upplever en trevlig och inkluderande miljö på institutionen.

Projektets övergripande mål är att studera viskositetens inverkan på membrans kapacitet (flux) vid koncentrering av lösningar av biopolymerer extraherade ur förnybara råvaror. Frågor som ska besvaras i projektet:

Hur påverkas fluxet vid ultrafiltrering av biopolymerer i olika membranutrustningar anpassade för viskösa lösningar? Vad är den optimala viskositeten (koncentrationen) i de olika membranutrustningarna ur ett ekonomiskt perspektiv?

Arbetsuppgifter

Planlägga försök i samråd med projektledare Självständigt genomföra experiment i pilotskala i Kemitekniks apparathall Noggrant dokumentera arbetet i form av en loggbok I samråd med projektledare utvärdera resultaten Vid arbetets slut presentera arbetet i en teknisk rapport

För anställningen krävs:

Civilingenjörsexamen eller motsvarande Grundläggande kunskaper om tryckdrivna membranprocesser som ultrafiltrering, nanofiltrering och/eller omvänd osmos

  • Praktisk erfarenhet av tryckdrivna membranprocesser

Förmåga att självständigt utforma och genomföra försök på egen hand  God samarbetsförmåga för att tillsammans med övriga personer engagerade i projektet kunna diskutera och utvärdera resultat från försöken

Övriga meriter

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom avdelningen.

Villkor
Tidsbegränsad anställning, 100 %, fr.o.m. 2023-09-01 – 2023-12-31

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 230901 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2343
Kontakt
  • Ann-Sofi Jönsson, ann-sofi.jonsson@chemeng.lth.se, +46462228291
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-08-04
Sista ansökningsdag 2023-08-18

Tillbaka till lediga jobb