Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Institutionen för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen, som leds av prof. Anna Blom, fokuserar på medfödd immunitet, i synnerhet komplementsystemet, inom hälsa och sjukdom. Gruppen består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Wallenberg Laboratoriet i Malmö.

Mer information om forskargruppen: https://www.protein-chemistry.lu.se

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten samt den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Projektet kommer att genomföras inom forskargruppen som leds av professor Anna Blom. Arbetsuppgifterna består främst av att bedriva forskning kring nya funktioner av komplementproteiner av relevans för inflammation. Det kan även innefatta handledning av studenter samt presentation av resultat på konferenser. Dessutom kan andra arbetsuppgifter inom forskargruppen bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

 • Avlagd doktorsexamen i livsvetenskaper eller motsvarande ämne. En person som innehar en utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen är behörig att anställas.
 • Vetenskaplig kompetens och laborativ erfarenhet inom inflammationsområde bevisad med publikationer i internationella peer-granskade tidskrifter.
 • Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Den sökande bör vara mycket motiverad och förväntas utveckla en hög grad av oberoende och bidra kreativt till projektet. Arbetsuppgifterna kräver att du har förmåga att samarbeta, arbeta självständigt samt de erfarenheter och färdigheter som bedöms relevanta för att framgångsrikt genomföra projektet. Vi förutsätter att du har god kommunikationsförmåga samt intresse att samarbeta med alla gruppmedlemmar.

Meriterande för anställningen är:

 • Främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag.
 • Mycket goda kunskaper av en bred uppsättning metoder, inklusive men inte begränsat till: cellodling av primära celler och celllinjer, modifikation av proteinuttryck i celler genom överuttryck eller nedreglering med hjälp av siRNA/shRNA samt CRISPR-Cas 9, isolering av immunceller från blod, flödescytometri, molekylärbiologiska tekniker såsom kloning, DNA och RNA rening, kvantitativ RT-PCR, luciferas reporter assay, proteinuttryck i bakterier och eukariotiska celler inklusive rening, proteinanalyser inklusive western blotting, immunopreciptation, ELISA, mikroskopi (fluorescens, konfokal, proximity ligation assay).
 • Mycket goda kunskaper inom statistisk analys av experimentella data.
 • Erfarenhet av att använda relevanta dataprogram såsom FlowJo, GraphPad Prism, Affinity (eller motsvarande) samt tidigare användning av elektronisk labbok för dokumentation av experimentella data.

Bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid. Preliminärt startdatum är 2024-09-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2022-02-01.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1300
Kontakt
 • Sarah Quist, HR-partner, +4640391055
 • Anna Blom, rekryterande chef , +4640331520
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-09

Tillbaka till lediga jobb