Lunds universitet Medicinska fakulteten Inst. för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av forskargrupp
Vid forskargrupp Psykiatri bedrivs forskning om psykiatriska sjukdomar med huvudsakligt fokus på självskadebeteende och suicidalitet. Forskningen är fakultetsöverskridande och tvärvetenskaplig och arbetar med nära koppling till Region Skånes enhet för Nationell Högspecialiserad Vård (NHV) för svårbehandlat självskadebeteende. Gruppen undersöker bland annat hur kognitiva, psykologiska och vårdrelaterade faktorer är relaterade till självskadebeteende. Vi undersöker även effekter av interventioner och behandlingar mot olika psykiatriska symtom samt hälsoekonomiska aspekter på dessa. I gruppen bedrivs även studier med fokus på anhöriga till personer med psykiatriska symtom samt en epidemiologisk långtidsuppföljning i en befolkningskohort. Gruppen leds av docent Sofie Westling och är lokaliserad på Clinical Research center i Malmö.

Här (https://portal.research.lu.se/en/organisations/psychiatry) kan du läsa mer om vår spännande forskning.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön. 

Forskarutbildningsämne
Medicinsk vetenskap

Projektbeskrivning

Föreliggande doktorandprojekt görs inom ramen för projekten ”Hjälpsökande för självskadebeteende. Vilken roll spelar attityder, personlighet och exponering för självskadebeteende” samt ”Att identifiera sig med diagnosen borderline personlighetssyndrom inom svensk vuxenpsykiatri: En mixed-methods studie.”

Aktuellt projekt syftar till att generera kunskap som kan ligga till grund för nya sätt att hjälpa personer med självskadebeteende. Datainsamlingen sker genom skattningsskalor för universitetsstudenter samt intervjuer och skattningsskalor med patienter och psykiatripersonal.

Arbetsuppgifter
Huvudarbetsuppgifterna för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning och därför kommer du både vara antagen som student och anställd vid Lunds universitet. Specifikt för aktuellt projekt är att du kommer att intervjua patienter och psykiatripersonal samt analysera data från intervjuerna med kvalitativ metod. Utöver detta kommer du att göra statistiska beräkningar på redan insamlad data samt sammanställningar av resultat, författande av artiklar och muntliga och skriftliga presentationer på nationella och internationella möten. 

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: 

  • avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
  • god förmåga av att tillgodogöra sig forskarutbildningen.

Krav för anställningen är:

  • mastersexamen i psykologi.
  • goda kunskaper gällande självskadebeteende bland universitetsstudenter.
  • goda kunskaper gällande identitetsstörning samt borderline personlighetssyndrom.
  • mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
  • erfarenhet av arbete inom vuxenpsykiatrin
  • du ska vara självgående, initiativtagande och driven. Utöver detta krävs att du har en god samarbetsförmåga, är strukturerad, självständig, kreativ och har en mycket god språklig-, analytisk och matematisk förmåga.

Meriterande för anställningen är:

  • tidigare arbete inom forskningsprojekt gällande självskadebeteende bland universitetsstudenter.
  • dokumenterad erfarenhet av författande av vetenskapliga artiklar.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor
Anställningen är en visstidsanställning på sammanlagt fyra år, 100% med preliminärt startdatum den 1 september 2024 eller enligt överenskommelser. Huvudregeln är att anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i antingen Lund eller Malmö.

Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§. Bestämmelser gällande antagning till forskarstudier finns i 6 kap. 3 § högskoleförordningen (1993:100)

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2281
Kontakt
  • Sarah Quist, HR-partner, +4640391055
  • Sofie Westling, rekryterande chef , +4646174953
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-08-07
Sista ansökningsdag 2024-08-29

Tillbaka till lediga jobb