Lunds Tekniska Högskola, Matematikcentrum (Matematik LTH)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Arbetsbeskrivning
Arbetet kommer ske inom det tvärvetenskapliga EU-projektet InDeV (https://www.indev-project.eu/), som handlar om att förbättra trafiksäkerheten för utsatta trafikanter (främst fotgängare och cyklister). En viktig del av projektet handlar om att filma trafikplatser runt om i Europa och identifiera farliga situationer. Den kunskap som skapas inom detta och framtida projekt kan användas för att bygga en säkrare trafikmiljö.

Det finns idag Python-kod som för en ganska komplicerad applikation, som använder neurala nätverk för mestadels automatiserad trafikanalys. För att göra den här applikationen praktiskt användbar för trafikforskare, ska den sökande skapa ett program som binder samman den nuvarande koden med ett web-interface. Interfacet kommer huvudsakligen använda sig av ett textbaserat API där användaren får specificera vad som ska köras och hur. Det blir den sökandes uppgift att skapa interfacet, backend-kod samt det textbaserade API:et.

Arbetet kommer utföras i nära samarbete med delar av LTH som jobbar inom InDeV-projektet, både på Matematikcentrum och Trafik och Väg. 

Projektet slutar senast den 31:a oktober 2018. Vi försöker starta projektet den 30 april 2018. Det finns viss möjlighet att ta hänsyn till den sökandes önskemål om när och hur länge den vill arbeta.

Krav

 • Grundläggande programmeringskunskaper, till exempel från en av följande kurser: EDAA50/EDAA55/EDA011/EDA017 eller ekvivalent (Grundkurs i Programmering).
 • Kunskap och erfarenhet av grundläggande web-teknik: skapande av interaktiva hemsidor (HTML, Javascript) som kan kommunicera med backend-kod (PHP, Python eller liknande)
 • Grundläggande kunskaper i Python
 • Goda förutsättningar att sätta sig in i nya programmeringsområden

Övriga meriter

 • Ytterligare erfarenhet, kunskaper och lästa kurser inom programmering
 • Kunskaper och erfarenhet av Docker

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms kunna utföra arbetet.

Villkor
Tidsbegränsad anställning på c:a 6 månader och tillträde 2018-04-30 eller enligt överenskommelse. Det finns viss flexibilitet i när arbetet ska utföras och hur länge och i vilken takt, utifrån den sökandes bedömda förutsättningar att göra färdigt arbetet inom planerad tid.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev som beskriver varför du är intresserad av tjänsten och hur tjänsten matchar dina meriter. Ansökan ska också innehålla ett CV, eventuella diplom eller motsvarande, samt annat som den sökande anser relevant, till exempel betyg, referenser, rekommendationer. Ansökan kan vara antingen på svenska eller engelska.

Om den sökande vill ha en mer detaljerad beskrivning av jobbet, kontakta Martin Ahrnbom på martin.ahrnbom@math.lth.se för mer information.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2018-10-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-04-30 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/889
Kontakt
 • Karl Åström, +46462224548
 • Martin Ahrnbom, +46462223433
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-03-29
Sista ansökningsdag 2018-04-19

Tillbaka till lediga jobb