Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Avdelningen för arbets- och miljömedicin söker en biträdande forskare som kommer arbeta främst med att vara en expert inom geografiska informationssystem (GIS) kopplat till befolknings exponering för luftföroreningar kopplat till folkhälsa.

Arbetsuppgifter Arbete inom diverse olika forskningsprojekt som rör befolkningens exponering för luftföroreningar kopplat till folkhälsa. Kunskaper inom GIS i hälsostudier är kärnan i arbetsuppgifterna. En stor del av arbetet kommer innebära att bidra med kunskap i GIS i olika projekt. Skrivande av rapporter till Naturvårdsverket och vetenskapliga artiklar kommer också vara centralt för arbetet. Bidra med kunskap och agera som en länk till en större förståelse för hur GIS kan användas i epidemiologiska luftföroreningsstudier.

Kvalifikationer För att vara kvalificerad för denna tjänst behöver du ha en PhD inom Arbets- och miljömedicin, gärna med inriktning på luftföroreningar och exponeringseffekter.

Du behöver ha dokumenterat goda kunskaper inom GIS och GIS-modellering inom områden som rör epidemiologi och humanexponering av miljöföroreningar med tonvikt på luftföroreningar.

Vi ser också att du har erfarenhet kring att driva projekt samt skriva artiklar och rapporter på såväl engelska som svenska vilket medför ett krav på doda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Utöver detta är det meriterande om du har universitets utbildning med inriktning mot Geografiska Informationssystem. Har du desutom teoretisk och praktisk kunskap kring exponering för luftföroreningar i både utomhus- och inomhusmiljö är det mycket önskvärt.

Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av exponeringsstudier samt att driva nationella projekt för svenska myndigheter.

 Vi söker dig som kan arbeta självständigt, men samtidigt kan vara en del av ett team.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1403
Kontakt
  • Carita Håkansson, +46 46 222 16 33
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-07
Sista ansökningsdag 2018-05-20

Tillbaka till lediga jobb