Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Laboratoriet för RNA och stamcellbiologi är inbäddat i Lund Stem Cell Center, ett internationellt rankat forskningscenter inom de strategiska områdena stamcellbiologi och regenerativ medicin. Vår forskning fokuserar på nya post-transkriptionella aspekter av genuttryckskontroll i stam- och cancerceller på en molekylär, cellulär och organism-nivå. Specifikt är vi intresserade av den molekylära basen genom vilken RNA-modifieringar reglerar genuttryck under utveckling och i cancer.

Arbetsuppgifter

Vid anställning kommer du att vara direkt ansvarig för bioinformatikanalysen av de viktigaste pågående projekten i laboratoriet som centrerar rollen för RNA-modifierande enzymer i stam- och cancerceller. Specifikt förväntas du tillämpa olika bioinformatiska strukturer för: (1) karakterisera nya molekylära signaturer av små RNA i humana och murina hematopoietiska celler; (2) avslöja regleringsvägar som reglerar biogenes av små RNA: s mål för RNA-modifierande enzymer i stam- och cancerceller och; (3) studera effekterna av förändrade RNA-modifieringar för delning och översättning av genomet. Vid anställning förväntas du arbeta självständigt såväl som en del av ett forskarteam. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter i laboratoriet förekommer.

Kvalifikationer

Krav

 • Du som sökande innehar en doktorsexamen inom medicin med inriktning bioinformatik.
 • Tidigare erfarenhet av analys av olika RNA-sekvensbestämningssatser (RNA-seq) från mus- och mänskliga celler inklusive hela transkriptomsekvens, liten RNA-sekvens, polysome-sekvens, ribosomfotavtrycksprofil och iCLIP-seq.
 • God kunskap om strukturer för mRNA-skarvningsanalys.
 • Tidigare dokumenterat arbete inom forskningsakademiska grupper inom områdena RNA/cancerbiologi och hematologi behövs.
 • Utmärkta muntliga och skriftliga kommunikationsfärdigheter i engelska krävs för tjänsten, vi ser med fördel att du skriver din ansökan på engelska.

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av analys av DNA och RNA-epigenetik inklusive ChIP-seq, ATAC-seq, mRIP-seq och pseudo-seq är starkt meriterande.
 • Du som söker bör ha kapacitet att förbättra etablerade modeller, protokoll och/eller utveckla nya metoder.  

Sökandes personliga lämplighet att arbeta inom vår forskningsmiljö kommer att beaktas.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-09-04
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2664
Kontakt
 • Cristian Bellodi, +46462223054
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-08-05
Sista ansökningsdag 2019-08-18

Inapoi la locuri de munca vacante